Hvem kommer? Trøndelag, Gudbrandsdal og Vestlandet

Hvem kommer? Trøndelag, Gudbrandsdal og Vestlandet

Publisert av Mats Tollefsen Bjerknes den 29.05.23.

Det nærmer seg Veteranlandsfinalen med stormskritt, og det er på tide å ta en titt på startlista. Førere kommer fra nesten hele landet for å kjempe om landsfinale-tittelen. La oss begynne med å se hvem som kommer fra Trøndelag, Gudbrandsdalen og Vestlandet! 

Trøndelag:
Tre trøndere tar turen nedover til Flå. Klubbkompisene Oddstein Sunnset (NMK Orkla) og Knut Arvid Ustad (NMK Orkla) kommer med hver sin gnager. Henholdsvis Saab og Mitsubishi. I tillegg kommer Håvard Lystad (NMK Melhus) i en Opel Astra. Det skal bli veldig spennende å se hva trønderne kan få til på banen. Skulle det gå skeis på banen, pleier ofte trøndere å være «bæst på fæst», så banketten kan vinnes. 

Håvard Lystad i bra fart. Foto: Ida Larsen

Gudbrandsdal:
Vi finner fire førere påmeldt fra NMK Nord-Gudbrandsdal. La oss starte med kanonen Kjell Bævrevoll. Mannen som ligger på 20.plass totalt på adelskalenderen over bilcross senior. Han har en vanvittig merittliste, og stiller som vanlig med en lynrask boble på Veteranlandsfinalen. En mann å se opp for.

Arne Reiermo blir med på turen nedover og stiller i en Volvo. Magne Sundgot og Arve Øien kommer i henholdsvis en Toyota og Opel. Gudbrandsdølingene kommer garantert nedover for å kjempe om finale plasser.

Kjell Bævrevoll må finne seg i å være en liten favoritt. Foto: Bilcross.no / Stian Ormestad

 
Vestlandet:
Startnummer 4 (og første til å melde seg på) er Steinar Stokke (NMK Bergen). Steinar er tidligere rallycrossfører både i NM og EM! Han stilte på Roppecrossen for noen helger siden og kjørte inn til en 2plass i veteranklassen. Alt dette skaper forventninger til den trivelige bergenseren. Det er to bergensere til som blir med over fjellet, nemlig Bjørn Tore Teigland og Ernst Robert Heimvik. De stiller i en Volvo og Saab. Cupgullet til Brann har såvidt blitt ferdig feiret i Bergen by, så gjenstår det å se om «gullet skal hem» også 10.juni!

Lars Reidar Frøyland (NMK Vikedal) tar nok turen i håp om å få med seg en billett til landsfinale på hjemmebane. Lengre sørover finner vi Henning Kvål (NMK Sandes og Jæren). Henning fikk med seg en 9.plass i første utgave av Veteranlandsfinalen (2018) og har nok mål om å gjenta bedriften hos oss. Så tar vi med oss Tor Egil Tengesdal (NMK Egersund) som alltid er en friskus. Han kommer med en BMW.

Steinar Stokke kjører inn til 2.pl i generalprøven. Foto: Lise Jekthammer

Så hva tror dere, blir det seier til en av disse?